ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Το ίδρυμα πολιτισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Azadi Freedom», δημιουργήθηκε το 2019 στην Αθήνα.

Σε μία περίοδο παγκόσμιων συρράξεων και υγειονομικών κρίσεων, οι πρόσφυγες συγκαταλέγονται στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ανάμεσά μας. Πρόκειται για συνανθρώπους μας οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους λόγω πολέμων ή ακόμα και λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων.

Με γνώμονα την προστασία των προσφύγων και την αδελφοσύνη των λαών, σκοπός του ιδρύματός μας είναι η ανάληψη ευρείας δράσης για την αλληλεγγύη και την ειρήνη στη Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, διεξάγουμε ακτιβιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, και παράγουμε έντυπες εκδόσεις προωθώντας την μοναδική ιστορική κληρονομιά των πολιτισμών της Μεσοποταμίας, και ιδιαίτερα του Κουρδικού πολιτισμού, ο οποίος επιβιώνει αναλλοίωτος από τα βάθη της αρχαιότητας.

Τιμώντας το παρελθόν, οι δράσεις μας πραγματοποιούνται σε φυσικό χώρο ή και διαδικτυακά, και αποσκοπούν στην προβολή και ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων που συνθέτουν το ασύγκριτο μωσαϊκό της ιστορίας της Μεσοποταμίας.

Παράλληλα, το Azadi Freedom αγωνίζεται για το παρόν, και για τα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτικών προσφύγων και των αιτούντων ασύλου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Το ίδρυμά μας λειτουργεί ως ένας δίαυλος επικοινωνίας για τους συνανθρώπους μας, φέρνοντάς τους σε επαφή με τις απαραίτητες επίσημες αρχές και εκφράζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Παράλληλα, και σε συνεργασία με λοιπούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, παρέχουμε αρωγή και βοήθεια στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τους αιτούντες ασύλου, υπερασπιζόμενοι πάντοτε τα δικαιώματα των προσφύγων.

Με δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, δημοσιεύσεις, ακτιβισμό, αλληλεγγύη και άρθρα γνώμης, το ίδρυμα πολιτισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Azadi Freedom» στρέφεται προς το μέλλον, και διεξάγει μία διαρκή εκστρατεία για την καλλιέργεια και την ενίσχυση της ελληνοκουρδική φιλίας και των ιστορικών δεσμών αδελφοσύνης που ενώνουν τους δύο λαούς της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προώθηση του πολιτισμού των λαών της Μεσοποταμίας

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Υποστήριξη των δικαιωμάτων των προσφύγων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αρωγή και παροχή υλικής βοήθειας στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τους αιτούντες ασύλου

ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ

Δράσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ελληνοκουρδικής φιλίας

Υποστήριξέ μας στον αγώνα για έναν πιο δίκαιο κόσμο

“Μία αδικία σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, συνιστά απειλή για την δικαιοσύνη σε ολόκληρο τον κόσμο.”

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ