Είκοσι χρόνια μετά, επιστρέφει το περιοδικό των Κούρδων στην Ελλάδα

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, η «Φωνή του Κουρδιστάν» επιστρέφει ως «Φωνή των Κούρδων». Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στην επανέκδοση του περιοδικού μας, μιας καθαρής, ανεξάρτητης και αμερόληπτης φωνής του Κουρδικού λαού στην Ελλάδα. Η «Φωνή των Κούρδων» επιστρέφει, σε μία ιστορική στιγμή και συγκυρία για τον Ελληνικό και τον Κουρδικό λαό.

Τι μας οδήγησε να ξεκινήσουμε την παρούσα έκδοση; Σίγουρα οι στενοί δεσμοί μεταξύ των δύο λαών αποτέλεσαν το έναυσμα της νέας αυτής προσπάθειας. Εξίσου σημαντική αφορμή της επανέκδοσης, υπήρξε και το τεράστιο κενό στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με το Κουρδικό ζήτημα. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το Κουρδικό στις μέρες μας είναι δυστυχώς ανύπαρκτη, ακόμα και από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που αυτοπροσδιορίζονται ως «δημοκρατικά» και «ανεξάρτητα». Δυστυχώς, κάποια εξ αυτών κατέληξαν μέχρι και να αναδημοσιεύουν αυτούσια τα δελτία τύπου που εκδίδει το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας για το ζήτημα. Το πρόβλημα κατέστη ιδιαίτερα μείζον τα τελευταία χρόνια, όπου το Κουρδικό εμφανίστηκε ως απαγορευμένο ζήτημα,ενώ επιχειρήθηκε η φίμωση και περιθωριοποίησή του.

Φιλοδοξούμε με την νέα έκδοση του περιοδικού μας, όχι απλώς να καλύψουμε το υφιστάμενο κενό, αλλά να ανατρέψουμε την έως τώρα πολιτική αδιαφορίας και φίμωσης απότα Μ.Μ.Ε. και τον πολιτικό κόσμο, επαναφέροντας το Κουρδικό ζήτημα στο προσκήνιο, παρέχοντας αποκλειστική, αντικειμενική και αδέσμευτη ενημέρωση στον αδερφικό Ελληνικό λαό, από την πηγή και από την καρδιά του αγώνα.

Το έργο μας κρίνεται δε ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς βιώνουμε μία κρίσιμη περίοδο για την περιοχή, ενώ ως λαός, βρισκόμαστε μέχρι και σήμερα υπό κατοχή, υπό διωγμό και καταπίεση από τα καθεστώτα του Ιράν και της Συρίας. Ταυτόχρονα, έχουμε βιώσει από κοινού τα εγκλήματα, τις σφαγές και τη γενοκτονία της Τουρκίας, η οποία συνεχίζεται αμείωτη μέχρι και σήμερα. Η δε διαρκής Τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα, δρα αποσταθεροποιητικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις και τον αναθεωρητισμό, βρίσκονται όλοι οι λαοί οι οποίοι επιθυμούν να διαβιούν με ασφάλεια και ειρήνη στην περιοχή. Έλληνες και Κούρδοι ομονοούμε στη μάχη υπέρ της φιλίας των λαών και μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για τις πατρίδες μας.

Έχοντας την ατυχία να ζούμε στην πιο δεινή περιοχή του κόσμου, την Μεσοποταμία, το Κουρδιστάν βρίσκεται διαρκώς πολιορκούμενο από την Τουρκική βαρβαρότητα όπως αντιστοίχως απειλείται διαχρονικά και ο Ελληνισμός. Αποτελεί λοιπόν βαθιά μας πεποίθηση, πως οι δοκιμασίες του Κουρδικού λαού, ενδιαφέρουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινά βιώματα και κοινές προκλήσεις. Επιπροσθέτως, ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και γνωρίζει όσο κανείς τι εστί ξεριζωμός, και τι εστί προσφυγιά. Τι σημαίνει να είσαι υπό διωγμό, και πρόσφυγας στην ίδια σου την πατρίδα. Αντιστοίχως, ο Ελληνισμός μέσω του έπους της Ελληνικής Επαναστάσεως αναγνωρίζει και τιμά τους δίκαιους αγώνες για εθνική ανεξαρτησία και απελευθέρωση.

Μοιραζόμαστε λοιπόν κάτι πολύ ισχυρό, το οποίο μας ενώνει με άφθαρτους δεσμούς φιλίας και κοινού πεπρωμένου. Γι’ αυτό και γνωρίζουμε πως ο Ελληνικός λαός μας στηρίζει, είναι δίπλα μας, και θα συνεχίσει να είναι δίπλα μας στο αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε ποικιλία ειδήσεων και αφιερωμάτων που άπτονται θεμάτων ιστορίας, ελευθερίας, δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρόκειται για επίκαιρα και διαχρονικά ζητήματα τα οποία παρέχουν μια εναλλακτική αλλά και πρωτογενή ματιά στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν τους Έλληνες.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας, και σε αυτό το ταξίδι που ανοίγεται μπροστά μας, σας καλούμε να θυμηθείτε μαζί μας τα λόγια του ήρωα, Θεόφιλου Γεωργιάδη, ενός υπερήφανου Έλληνα πατριώτη ο οποίος υποστήριξε το δίκαιο του Κουρδικού Αγώνα μέχρι την τελευταία του πνοή, και υποστήριζε πως «η Ειρήνη στο Αιγαίο περνάει από τα βουνά του Κουρδιστάν».